Twee studenten, Kevin Lepinoy en Maarten Reyntjens, hebben voor hun Geïntegreerd Project 1ste master burgerlijk ingenieur – mechanica 2023 in opdracht van Stad Leuven (Geert Wouters) de haalbaarheid bekeken voor het overschakelen van de verwarmingsinstallatie van het deelgemeentehuis, het koetshuis en de serre in Heuvelhofpark (Kessel-Lo) naar een geothermisch aangedreven thermisch netwerk. In het rapport van hun project bespreken ze het energieconcept en het werkingsprincipe van de geothermische energievoorziening (met bijhorende dimensionering) en onderzoeken ze zowel de warmtevraag als de koellast van de drie gebouwen. Naast het technologisch aspect hebben ze ook oog voor het economisch aspect.

Op basis van het geformuleerde advies is dan Sweco aan de slag gegaan met de concrete uitwerking.